Elektrische installatie

Elektriciteit in huis is niet meer weg te denken. Wie kan zich nog voorstellen dat we het ooit zonder stroom hebben moeten stellen? Dagelijks genieten we van het gemak van onze waterkoker, haardroger, stofzuiger, televisie, computer en ga zo maar door. Met de huidige ontwikkelingen en technologie kan onze woning ons echter nog meer van dienst zijn. Niet alleen op het gebied van comfort, maar ook wat betreft veiligheid, zorg en energiebesparing. Zie daarvoor ook het onderdeel Domotica.
De elektrische installatie is de basis van alle mogelijkheden.

Energieverdeler als basis voor uw energievoorziening

Nieuwbouwwoning of verbouwing?

Om elektriciteit veilig en efficiënt door uw woning te verspreiden is een veilige basisinstallatie een vereiste: een energieverdeler, ook wel groepenverdeler of groepenkast genoemd*. In deze verdeler vindt een verdeling van de energie over verschillende groepen plaats en is er ruimte voor opname van aardlekschakelaars en installatieautomaten ter beveiliging van uw installatie. Daarnaast heeft Hager een speciale verdeler ontwikkeld met uitgebreide mogelijkheden voor het integreren van componenten voor data(denk aan een netwerk) en telecommunicatie. En voor de keuken, vaak uitgerust met zware apparatuur, is een speciale onderverdeler een veilige en zinvolle toepassing.

Voor uw nieuwe woning wilt u uiteraard een goede elektrische installatie. Laat u informeren en adviseren over de mogelijkheden door een goede elektro-installateur. Ook voor uw verbouwingsproject kan een nieuwe elektrische installatie een goede investering zijn; wellicht overweegt u uitbreiding, door bijvoorbeeld een multimediaverdeler te laten installeren, met nog meer mogelijkheden voor uw energie- en datavoorzieningen in huis. Op deze website kunt u een goede elektro-installateur bij u in de buurt vinden, die dit alles voor u kan realiseren.

Weetje: de energieverdeler is in de volksmond nog bekend als de ‘stoppenkast’. In moderne groepenkasten bevinden zich echter geen stoppen (porseleinen zekeringen) meer. U hoeft dan ook nooit meer een dergelijke zekering te vervangen. De installatieautomaten in moderne groepenkasten werken met handige schakelaars voor de posities uitgeschakeld (0 of OFF) en ingeschakeld (1 of ON).