Flexibele infrastructuur

Van oudsher worden leidingen voor elektriciteit alsmede de stopcontacten, andere aansluitingen en schakelpunten in de muur aangebracht. Dit zorgt ervoor dat deze onderdelen van de installatie vast in de muur zitten. Als bewoner zit u dan vast aan de plek waar de aansluitingen zijn aangebracht.

Een alternatief hiervoor is een flexibele infrastructuur.

Flexibele infrastructuur

Bij een flexibele infrastructuur zitten de installatieonderdelen niet vast in de muur. U bent dan vrij in het plaatsen van de aansluitingen precies daar waar het u uitkomt. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een plintsysteem, waarop stopcontacten en andere aansluitpunten flexibel kunt plaatsen, verplaatsen en later nog laten toevoegen. Schakelaars kunnen draadloos geplaatst en dus ook verplaatst worden. Ook dat biedt aanzienlijk meer flexibiliteit.

Een flexibele infrastructuur is de basis voor nu en voor later.

Wellicht wilt u direct bij het betrekken van uw woning nog niet teveel geld investeren voor het opnemen van extra toepassingen, of is de wens nog niet direct aanwezig. Wilt u dan na een aantal jaren extra toepassingen voor meer comfort of bijvoorbeeld zorgvoorzieningen, dan moet u in een traditionele woning gaan hakken en breken om de benodigde leidingen aan te leggen.
Een flexibele infrastructuur zorgt er echter voor dat het te allen tijde mogelijk is om eenvoudig uitbreidingen aan te brengen op het moment dat het wel gewenst is.

Overweegt u voor uzelf de mogelijkheden. Het kiezen voor een flexibele installatie kan de moeite waard zijn.

Huisinstallatie KISS

Een voorbeeld van zo’n flexibele installatie is het KISS-systeem, een slimme infrastructuur voor uw elektra en alle andere huisvoorzieningen. Direct in alle ruimtes in huis alle voorzieningen ter beschikking via een slim plintsysteem, geen leidingen in de muur (wat betekent dat u nooit meer hoeft te hakken en breken voor uitbreidingen) en de basis voor huisautomatisering. Alles in één systeem.